Çocuklarınız geleceğe aydınlık bir yolda, güvenle ulaşacaklar.

Yurt İçi Üniversiteler Danışmanlığı, öğrencilerin ve ailelerin üniversite eğitimi sürecini yönlendirmek ve desteklemek için önemlidir. ACI'da, öğrencilerin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üniversite ve meslek seçimleri yapmalarına yardımcı olmak, hedeflerine uygun kariyer planları yapmalarını sağlamak amacıyla profesyonel olarak yurt içi üniversiteler danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.

Danışmanımız:

Percihan Zengin

Yurt İçi Üniversiteler Danışmanı

pzengin@aci.k12.tr
Dahili: 4487

Amaç

Öğrencilerin yetenekleri, kişilik özellikleri, değerleri, ilgi alanları ve kariyer gereksinimleri doğrultusunda ileride ulaşabilecekleri hedefleri belirlemelerine yardımcı olmak ve bu konuda ihtiyaç duydukları desteği sağlamaktır.

Çalışmalar:

Yurt İçi Üniversiteler Danışmanlığı çalışmalarımız, 9. sınıftan başlayarak son sınıfa kadar devam eden kariyer ve gelecek planlama sürecini kapsar. Bu süreç, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanlığı ve Akademik Bölüm ile koordinasyon içinde yürütülür. Programlar, her düzeyin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanır.

· ÖSYM, YKS (TYT-AYT) ile ilgili güncel bilgilerin takibi ve sürekli paylaşımı

· Yurt İçi üniversite ziyaretleri

· Yurt İçi Üniversiteler Fuarı ve Meslek Tanıtım Etkinlikleri

· YKS (TYT-AYT) hazırlık süreci ve bölüm seçimleri konusunda bireysel ve genel danışmanlık

· YKS (TYT-AYT) sınav başvuruları

· Üniversite tercih ve yerleştirme işlemleri

Ayrıca, belli bir program kapsamında sınıf sunumları, genel toplantılar ve bireysel öğrenci ve veli görüşmeleri düzenlenerek, YKS (TYT-AYT) bilincinin gelişmesine katkı sağlanır.ACI’da öğrencilerin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üniversite ve meslek seçimi yapmalarına olanak tanımak ve karar vermelerinde yardımcı olmak için üniversite danışmanlığı verilir.

2023 mezunlarımızın kazandıkları yurt içi üniversitelerin listesine ve yurt içi üniversite başarısı ile ilgili istatistiki bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.