İzmir Amerikan Koleji’nden mezun olan öğrencilerin her yıl yaklaşık %60'ı yüksek öğrenim için yurt dışındaki üniversitelere gitmektedir. Yabancı üniversitelere başvuru sürecinde Yurt Dışı Üniversite Danışmanlarımız, öğrencilerle birebir ilgilenir.

Okulumuzu farklı kılan yönlerinden birisi de profesyonel bir kadrodan oluşan “Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı” bulunmasıdır. Yurt dışı üniversitelere başvuru ve kabul süreci, Türkiye’deki sistemden farklılık gösterdiğinden öğrencilerin bu sürecin tüm evrelerinde danışmanlarla yakın bir iletişimde olmaları gerekmektedir.

Danışmanlarımız:

James Boobar

Yurt Dışı Üniversite Danışmanı

jboobar@aci.k12.tr
ext: 4474

Ebru Er Doğruya

Yurt Dışı Üniversite Danışmanı

edogruya@aci.k12.tr
ext: 4405

Senem Ildırar Yurt Dışı Üniversite Ofis Asistanı

sildirar@aci.k12.tr
ext: 4421

Amaçlar

Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanlık Ofisi’nin amacı üniversite araştırma sürecinde en iyi eşleşmeyi bulma konusunda öğrencilere yardımcı olmak ve yurtdışı eğitim olanakları konusunda bakış açılarını genişletmektir.  Öğrencilerimizi üniversiteler hakkında bilgi edinebilmek için araştırma yapmaları, danışmanlardan ve üniversite temsilcilerinden kendilerini keşfetme, yansıtma ve rehberlik almaları konusunda teşvik ederiz.  Üniversite başvuru sürecinde öğrencilerimize tüm dünyaya yaptıkları başvurularında destek verebilmekten gurur duyarız.

Ofis ACI’ı uluslararası konferanslarda, üniversite ziyaretlerinde temsil eder ve okulumuza dünyanın değişik yerlerinden gelen üniversite yetkililerini ağırlar.  Ofis, aynı zamanda veli, öğrenci, personel, yönetim ve eğitim kadrosuna da eğitimler verir, yurt dışı üniversitelere özgü sistemler ve imkanlar üzerine bilgilendirme yapar.

Programlar

Yurt Dışı Üniversiteler Ofisi tüm ACI öğrencileri için, her seviyeye özel kapsamlı bir program sunar.  Bu programlar birebir görüşmelerden, atölye çelışmalarına, büyük toplantılara, üniversite ziyaretlerine kadar farklı şekillerde sağlanır.  Öğrencilere oldukça çeşitlilik gösteren yurtdışı üniversite sistemleri hakkında bilgiler verilir; yurtdışı üniversitelerinin tüm karmaşıklılığı içinde yollarını bulmaları için gerekli olan tüm rehberliği sağlar. Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanlığının önemli hizmetlerinden bir diğeri de; yaz okuluna gitmeyi düşünen öğrencilere yardımcı olmaktır.

Aktiviteler

Okul yılı boyunca devam eden programlara ve ACI’a yapılan üniversite ziyaretlerinin yanı sıra, Yurt Dışı Üniversite Danışmanlık Ofisi ACI’a aşağıda sıralanan özel etkinlikleri de sunmaktan gurur duyar:

Seçkin Amerika, Kanada, Birleşik Krallık Üniversitelerinin katılımıyla organize edilen okul sonrası, akşam toplantıları halkımızın katılımına açıktır. Her yıl, Columbia, Stanford, UPENN, Yale, Emory ve New York gibi üniversitelerin katılımıyla bu tip etkinlikler düzenlenir.

Geleneksel Eğitim Günü (Education Day) her sonbaharda yurtdışından ortalama 70-80 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilir.

Her yıl, Bahar Tatilinde Washington DC, New York ve Boston'a üniversite gezisi yapılmaktadır.

2023 mezunlarımızın kabul edildikleri yurt dışı üniversitelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

2023-2024 Okul Profiline(İngilizce) ulaşmak için lütfen tıklayınız.