Sayılarla Okulumuz

(2023-2024 eğitim-öğretim yılı verileri)

Kuruluş Tarihi

Okulun Resmi Adı

Özel İzmir Amerikan Koleji

Öğrenci Sayısı

Mezun Olacak Öğrenci Sayısı

Seviyeler

Hazırlık - Lise 4 olmak üzere 5 seviye bulunmaktadır. Hazırlık zorunludur.

Öğretmen Sayısı:

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuzda 121 öğretmen görev yapmaktadır.

Ofis çalışanları ile birlikte toplam sayımız 159'dur.

Kuruluşundan Bu Yana Verdiği Mezun Sayısı:

Ortalama Sınıf Mevcudu

Hazırlık sınıfında: 21 ( Sınıf mevcudu seviyeye göre 17 ile 24 arasında değişir.)

Lise 1’den Lise 4’e kadar,   IB Diploma Programına dahil sınıflarda: 13, diğer sınıflarda:  24

Yatılı Öğrenci Sayısı

Kız Yatılı : 75     Erkek Yatılı : 84

Şehir Dışından Gelen Öğrenci Sayısı

408 (Yatılı öğrenciler dahil) 48 ayrı ilden öğrencimiz bulunmaktadır.

Uluslararası Akreditasyon ve Programlar

IB Diploma Programı

İzmir  Amerikan Koleji, 2005 yılında IB Diploma Programı’nı uygulamak üzere yetkilendirilmiş ve böylece Ege Bölgesinde IBDP veren ilk lise olmuştur. Lise 2. sınıf sonunda öğrenciler Lise 3.sınıfta IB Diploma Programı’na başlama konusunda kararlarını verirler. Lise 3. ve Lise 4. Sınıflarda devam eden iki yıllık bir eğitimin sonunda okulumuzdan çift diploma ile mezun olurlar.

CIS Akreditasyonu

Okulumuz, 1994 yılında eğitim kalitesinin uluslararası bir kuruluş tarafından belgelenmesi amacı ile o yıllardaki yetkili kuruluş olan Avrupa Okullar Konseyi (European Council of International Schools- ECIS)’ne başvurdu ve Türkiye’nin akredite edilen ilk eğitim kurumu oldu. CIS’i eğitim dünyası için önemli kılan, kalite standardını yakalamayı değil, sürekli hale getirmeyi hedef göstermesidir. ACI’ın akreditasyonu 2003 ve 2008 yıllarında CIS tarafından bu gözle tekrar değerlendirilip yenilendi. 2014 yılı sonunda en son akreditasyon yenilememizi almış bulunmaktayız.

Dersler

Akademik Bölümler

Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri, İkinci Yabancı Diller, Beden Eğitimi, Sanat, Bilgisayar

Seçmeli dersler (Lise 2’den itibaren)

Özel İzmir Amerikan Koleji’nde seçmeli dersler çok çeşitlidir. Bu çeşitliliğin kaynağında, öğrencilerin ilgi alanları ve becerileri vardır.  Okuldaki her öğrencinin kendini ifade edebileceği ve geliştirebileceği bir seçmeli ders mutlaka bulunur.

Okul Saatleri

Okul, 08.30’da başlar. Okul bitiş saati seviyelere ve kulüp saatlerine göre farklılık gösterir.

Öğle arası, 40 dakikadır.

Dil

Yabancı dilde eğitim:

ACI’da kültür dersleri Türkçe işlenir. İngilizce derslerinin yanı sıra, Fen ve Matematik dersleri ile bazı seçmeli dersler İngilizce verilir.

İkinci Yabancı Dil Seçenekleri

Almanca, İspanyolca, Fransızca

Hazırlık sınıfları

Nasıl öğrenci alıyor?

Hazırlık sınıfına, 8. sınıfı bitiren öğrenciler arasından Merkezi Sınav Sistemi (LGS)  ile öğrenci alır.

Hazırlık Sınıfı Eğitim Programı

Hazırlık sınıfında öğrenciler, yoğun bir İngilizce programının yanı sıra; Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, İspanyolca / Almanca / Fransızca, Beden Eğitimi, Resim ve Müzik derslerini de alır.

Okula Kabulde Dil Yeterlilik Düzeyi

Okula kayıt yaptıracak öğrencilerin İngilizce bilmeleri gerekli değildir.

Öğrencilerin Geldikleri Şehirler

İstanbul, Bursa, Denizli, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Manisa, Kütahya, Uşak, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Isparta, Konya, Kayseri, Şanlıurfa, Erzurum, Gaziantep, Samsun, Kocaeli, Diyarbakır, Yalova, Kırklareli, Bartın, Kahramanmaraş, Tunceli, Muş, Sakarya

Sosyal Programlar

Geleneksel Okul Aktiviteleri ve Ders Dışı Etkinlikler

MOODS, Bazaar Day, Winter Bazaar, Mole Day, Turkish International Model United Nations (TIMUN), The Hague International Model United Nations (THIMUN), International Schools Theatre Association (ISTA), ACI Ormanı Çevre Etkinliği, Ekin-Yazın Etkinlikleri, Felsefe Olimpiyatları, Türkçe ve İngilizce Tiyatro,  Amerikan Okulları Fen/ Sosyal Bilimler/Liderlik/Sosyal Yardım Fuarları, Founders’ Day, Fransızca MUN Konferansları, Almanca MUN Konferansları, GlN Konferansları, Satranç Turnuvaları, Türkçe Münazara Turnuvaları, Halk Oyunları Festivali olmak üzere yüze yakın etkinlik.

Öğrencilerin Katıldığı Bazı Yarışmalar ve Sınavlar

TUBİTAK Yarışmaları, MEF-EBAV Proje Yarışmaları, Güzel Konuşma Yarışmaları, Gros-Chantier Uluslararası Fransızca Tiyatro Yarışması, Fransızca/Almanca Okuma Yarışmaları, TOEFL, IELTS, Avrupa Dil Pasaportu sınavları, SAT, FRC Robot Turnuvası, Canadian Open Mathematics Challange, SMC-UK Senior Mathematical Contest, Canadian Senior Mathematics Contest, British Olympiad, UK Intermediate Mathematical Challange (IMC), American Mathematics Competitions AMC-10, Pascals, Cayley, Fermat, British Cayley Olympiad, Grey Kangaroo, Aime, Euclid, Fryer, Galois, Hypatia, Linguistics Olimpiyatları, Dans Yarışmaları, Müzik Yarışmaları, Fizik Olimpiyatları Takımı

Kulüp, komite ve sosyal servisler

2023-2024 Sosyal Etkinlikler Tanıtım Kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Mezunlarımızın Profili

Mezunların yüksek öğrenimde en çok tercih ettiği alanlar (son 3 yılda)

1- Mühendislik

2- İdari Bilimler

3- Hukuk

4. Tıbbi Bilimler

Mezunların en çok tercih 10 Türk üniversitesi(son 3 yılda)

Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi

Devlet üniversitelerini ve özel üniversitelerin burslu bölümlerini(en az %50) kazanan öğrencilerin toplam oranı

Yurt dışı üniversitelere gitmeyi tercih eden öğrenci oranı

2023  mezunlarımızın yerleştikleri üniversiteler ve istatistiki bilgiler

Kazanılan yurt içi üniversitelerin listesine ve yurt içi üniversite başarısı ile ilgili istatistiki bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

2023 mezunlarımızın kabul edildikleri yurt dışı üniversiteler

2023 mezunlarımızın kabul edildikleri yurt dışı üniversitelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.