Yıl boyunca Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya yönelik birçok etkinlik düzenleyen okulumuz, 2023 yılı etkinliklerini veli, öğrenci, öğretmen, çalışan ve mezunlarımıza özel gerçekleştirilen görkemli bir “Cumhuriyet Gecesi” ile noktaladı.

İzmir Amerikan Koleji’nde Yetişenler Derneği ve Okul-Aile Birliği iş birliğinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da düzenlediğimiz gece, Okul Müdürümüz Didem Erpulat ve Başdanışmanımız Brad Bell’in açılış konuşmaları ve sponsor plaketlerinin takdimi ile başladı.

ACI öğrencilerimizin vals ve zeybek gösterileriyle renklendirdiği gecede dünya çapında ünlü iki tenorumuz Murat Karahan ve ACI'93 mezunumuz Levent Gündüz, Hakan Şensoy şefliğindeki Efes Filarmoni Orkestrası eşliğinde hafızalardan silinmeyecek bir konsere imza attı. Türkiye’nin gururu iki tenor en sevilen opera aryalarından müzikallere, napolitenlerden hafif müziğe ve türkülere kadar çok geniş yelpaze ve zenginlikte bir repertuarla, salonu dolduran konuklarımızı büyüledi.