Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamalarımız, 29 Ekim 2023 günü okulumuzda gerçekleştirdiğimiz coşkulu törenimiz sonrasında Kasım ayında da devam etti. 10. Yıl Marşı'nda geçen “Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan” dizelerinden ilham aldığımız proje kapsamında; 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 216 öğrencimiz, 61 öğretmen ve okul çalışanımız ile birlikte İzmir’den Mavi Tren ile yola çıkıp, Ankara’da veli ve mezunlarımızla buluşarak Başöğretmenimiz Atatürk'e, Anıtkabir’e gittik.

Aylar öncesinden hazırlıklarına başladığımız gezimizin ilk etkinliği olarak gezi öncesinde okulumuzda ağırladığımız Anıtkabir Eski Merasim ve Muhafız Bölük Komutanı Dr. Emekli Albay Fatih Özkurt bizlere Atatürk'ün ölümü, Anıtkabir'e nakli ve Anıtkabir'de gezeceğimiz noktalar ile ilgili bilgiler verdi. Çoğumuzun Anıtkabir ile ilgili ilk defa duyduğu farklı bilgiler bizleri daha da heyecanlandırdı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü okulumuzda öğretmenlerimizle kutladıktan sonra, sıra Başöğretmenimiz Atatürk'e gitmek üzere İzmir’den Mavi Tren ile yola çıkmaya gelmişti. Cumhuriyet coşkusuyla bir araya gelen 216 öğrencimiz ile 61 öğretmen ve okul çalışanımız, gezinin başlangıç noktası olan Basmane Gar’dan bando ve marşlarla uğurlandı.

Ankara'ya varan grubumuz öncelikle Cumhuriyet’in ilan edildiği Birinci Meclis'i, sonrasında da Cumhuriyet Müzesi’ni gezdikten sonra, son olarak Atamızın ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'e ulaştı. Birçok veli ve mezunumuzun da Aslanlı Yol'da öğrenci ve öğretmenlerimize katılmasıyla büyüyen grubumuz, yapılan resmî törenle Atatürk’ün mozolesine okulun çelengini koydu ve saygı duruşunda bulundu. Okul Müdürümüz Didem Erpulat'ın İzmir Amerikan Koleji adına Anıtkabir Anı Defteri'ni imzalamasından sonra, Anıtkabir Müzesi gezildi.

Okul Müdürümüz Didem Erpulat, Anıtkabir Anı Defteri’ne şu satırları yazdı: “145 yıllık köklü tarihiyle, bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılına tanıklık etmiş olan Özel İzmir Amerikan Koleji’nin öğrenci, öğretmen, mezun ve çalışanları olarak, Başöğretmenimizin huzurunda olmanın gururunu yaşıyoruz. İlke ve devrimlerinin yolunda, aklın, bilimin ve sanatın ışığında emin adımlarla sonsuza dek yürüyeceğimize söz veriyoruz.”

"Cumhuriyet Treni ile Başöğretmen Atatürk'e" gezimiz ile ilgili kısa videoya ulaşmak için tıklayınız.