Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlama etkinliklerimiz Lise son sınıflarımızın İzmir Valiliği tarafından Kordon’da düzenlenen Resmî Geçit Töreni’ndeki yürüyüşleri ile başladı. Büyük bir ciddiyet ve sorumluluk bilinciyle okulumuzu mükemmel bir şekilde temsil eden öğrencilerimizi kutluyor, kendilerine destek olmaya gelen ACI Ailemizin değerli üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ACI Ailesi olarak coşkulu bir giriş de okulumuzda yaptık. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüz liderliğinde hazırlanan özel programda öğrenci, öğretmen, veli, mezun ve tüm çalışanlarımızla birlikte amfimizin büyülü ortamında bir araya geldik. Dramatizasyonlar ve valslerin yapıldığı, zeybeklerin asaletleriyle bizleri duygulandırdığı programımıza ACI Klasik Müzik Orkestrası öğrencilerimiz de performansları ile renk kattılar. Tören sonunda sahne alan konuklarımız Paul ve Eren Joseph Dwyer, söyledikleri şarkılar ve özellikle de gündemde olan 100. Yıl Marşları ile bizlere Cumhuriyet coşkusu yaşattı. Törenin sonunda sahneye davet ettikleri ACI Caz Koromuz ile birlikte sözlerini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Engin Taş'ın yazdığı ve Müzik Öğretmenimiz Alkan Günlü'nün bestelediği 100. Yıl Marşımızı söyleyen konuklarımız finali İzmir Marşı ile yaptılar.

Hep birlikte daha nice Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına....