Ege Bölgesi'nin ilk IB okulu olma özelliğini taşıyan ve 15 yıldır IB Diploma Programını başarı ile sürdüren okulumuzun 2020 IB mezunları dikkat çeken sonuçları ile bizleri mutlu ettiler.

• Dünya ortalaması, 45 üzerinden 29.92 iken ACI mezunları 35 ortalama elde etmişlerdir.
  • Dünyada IB Diploma alma oranı %79 iken okulumuzda 72’i mezundan 70’i diploma alarak ACI başarımızı  %97’ye yükseltmişlerdir.
  • Mezunlarımızın %83’ü 30 puan ve üstü alarak dünya ortalamasını geçmiş,  dünyada 40 puan ve üstü alanlar %9.1 iken , IB mezunlarımızın 15’i 40 ve üstü puan alarak %21 başarı elde etmişlerdir.
  • 63 mezunumuz eğitimlerine Oxford Üniversitesi, Yale Üniversitesi, Columbia Üniversitesi, Pomona College, London School of Economics, UCL gibi seçkin uluslararası üniversitelerde devam edecektir.

Böylesi etkileyici ve gurur veren sonuçları ancak çok değerli öğretmenlerden eğitim alan olağanüstü öğrenciler alabilir. Biz de, öğrenci ve öğretmenlerimizi bu müthiş sonuçlar için tebrik ediyoruz.