Lise son sınıf öğrencimiz Dilge Deren Buksur, dünyanın en saygın üniversitelerinden Yale’den 1.7 milyon TL’lik burs aldı. “Yale benim için rüya okuldu” diyen Dilge’nin üniversiteye kabulünde en önemli etken, başvurusunda yazdığı “Savaşların sebep olduğu göçler sebebiyle insanların ilaçlara ve sağlık hizmetlerine ulaşamamasının getirdiği ölümlere son vermek istiyorum. Gelecek için hayalim, herkes için ulaşılabilir ilaç üretmek” cümleleri oldu.

Dilge, bu başarısı ile Hürriyet Eğitim yazarı Nuran Çakmakçı'nın da dikkatini çekti. Çakmakçı'nın öğrencimizle röportajını ve Dilge'nin Yale yolundaki başarılı adımlarını aşağıdaki linkteki haberden okuyabilirsiniz.

Tıpkı Dilge gibi bizleri Türkiye'de ve dünyada başarıyla temsil eden tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.