Atamızın 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'mizi başlatmasının 100.yılını kutlamak üzere gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize amfimizde yapılan açılış töreni ile başladık. Matematik ve Beden Eğitimi Bölümleri'nin liderliğinde gerçekleşen törende okul müdürlerimizin konuşmaları sonrasında öğrencilerimizin sergiledikleri mizansen beğeniyle izlendi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımıza, "İzmir Amerikan Koleji 100. Yıl Gençlik Yürüyüşü" ile devam ettik. Üçkuyular İskele'den bindiğimiz gemilerle yaptığımız Körfez Turu, gemilerimizin Alsancak İskele'ye yanaşmasıyla sona erdi. Veli ve mezunlarımızın katılımıyla, İskele'den başladığımız 100.Yıl Gençlik Yürüyüşümüz, Atatürk Heykeli'ne okul müdürlerimizin çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi. İzmirlilerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarımızda Atamıza, İzmir Amerikan Koleji öğrencileri olarak, emanetinin bekçileri olduğumuzu ifade ettik ve izinde yürümeye devam edeceğimize bir kez daha söz verdik.