Cumhuriyet’imizin 95. yılını hafta boyunca okulumuzda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutladık. 25 Ekim Perşembe günü, "Cumhuriyet'in ilk günleri gibiydi yüzün" temamıza esin kaynağı olan şair, yazar ve fotoğrafçı Akgün Akova'yı konuk ettik. Konuğumuzun, Atatürk'ün eğitim görmek üzere yurt dışına gönderdiği bir grup öğrencinin "bir kıvılcım olarak gidip volkan olarak geri dönmelerini" ve sonrasında bilim, sanat, edebiyat ve sanayi başta olmak üzere genç cumhuriyete olan katkılarını anlatan sunumu öğrencilerimizi çok etkiledi. Bu güzel Atatürk sohbeti, kitap imzası sırasında da devam etti.

Hafta boyu süren Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizin gündüz bölümü amfimizin büyülü ortamında gerçekleştirdiğimiz final programı ile sonlandı. L2 Uygulamalı Tiyatro öğrencilerimizin hareket tiyatrosu, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, bandonun coşkulu marşları ve zeybek gösterisinin yanısıra "Cumhuriyet Mikrofonu Sizde" röportajlarımıza ACI Ailemizin verdiği cevaplar da haftanın son gününe damgasını vurdu.

Cumhuriyet’imizin 95.yılını kutlama etkinliklerimizin belki de en anlamlısı öğrencilerimizin Ata’larına olan bağlılık ve minnetlerini ve Cumhuriyete olan inançlarını sanatla birleştirdikleri “Cumhuriyet Resepsiyonumuz” idi. Çok Sesli Koro ve piyano dinletisi, modern dans gösterisi, vals ve zeybekten oluşan müthiş bir performans sergileyen öğrencilerimiz davetlileri zaman zaman duygulandırırken, Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Haftanın hazırlanmasında emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüze, kendilerine yardımcı olan Atatürkçü Düşünce Kulübü ve Kültür Kolu üyelerimize ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkürler...