ACI öğrencileri yarı yıl tatilinde de boş durmadı. Tatilin hemen öncesinde 42 öğrenci, 4 öğretmenin katıldığı CERN akademik gezisinde PSI (Paul SCHRERRER INSTITUTE), Cenevre Üniversitesi (UNIGE) Fen Fakültesi Fizik ve Kimya bölümleri ve son olarak da Microcosmos ve CERN Globe’u gezen öğrenciler birçok sunu, deney ve çalışmaya katıldılar.

Diğer bir grup ise La Hey'de yapılan, dünyanın en prestijli ve yüksek katılımlı MUN konferansı olarak bilinen THIMUN'da İngiltere ve Suriye delegasyonunu başarıyla temsil etti. Bu zorlu ülkelerin temsiliyetleri yanısıra öğrencilerimizden Naz Kayın ve Ata Kolday Silahsızlanma Konseyi ve Güvenlik Konseyi Başkanlığı, Gamze Tekin ise Uluslararası Adalet Divanı Başkanlığı'nı üstlendi.