Özel İzmir Amerikan Koleji Rehberlik Bölümü liderliğinde, "Benim hayatım, benim seçimim" temasıyla gerçekleşen "ACI Meslekler Günü 2016" etkinliğinde, işinde uzman meslek sahipleri öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak kariyer tercihleri konusunda yardımcı oldular. Toplam yirmi üç mesleğin tanıtıldığı Meslekler Günü'nde otuz biri ACI mezunu, otuz üç değerli konuğu ağırlayan İzmir Amerikan Koleji, mezunlarının büyük desteği sayesinde "Öğrenmek için katıl, hizmet için ayrıl" sloganının da en güzel örneklerinden birini yaşatmış oldu.

Açılış Töreni’nin konuk konuşmacısı İzmir Amerikan Koleji’nin 1984 mezunu psikolog, müzisyen ve yazar Banu Kanıbelli, kişinin sevdiği işi yapmasının önemini vurgularken hedeflere ulaşmada izlenecek yollarla ilgili tavsiyelerde bulundu. Sonrasında, meslek gruplarına göre ayrılan çalıştaylara katılan öğrenciler, sözkonusu mesleğin eğitimini almış ve halen o alanda çalışan uzmanlardan bilgiler aldılar, sordukları sorularla o meslekle ilgili kariyer hedeflerini planlamada nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmeye çalıştılar. Katılımcıların öğrencilerin bilinç düzeyinden, öğrencilerin de meslek uzmanlarının deneyimlerinden çok etkilendikleri “Meslekler Günü” amacına ulaşan bir etkinlik oldu.