Okulumuzun Fen Bölümü liderliğinde Kimya Kulübü öğrencilerinin düzenledikleri “Mol Günü” etkinliğinde öğrencilerimiz kimyanın zevkli ve ilginç tarafını keşfetti. “Altın Yağmuru” en ilgi çeken deneylerden biriydi.

Mol kavramının bulunmasının kimya biliminin gelişmesine sağladığı olağanüstü katkıya dikkat çekmek üzere düzenlenen geleneksel etkinlik bu sene de bir bilim festivali havasında geçti. Öğrencilerimiz, kimya teorilerini kullanarak çeşitli deneyler, aktiviteler yaptılar, kimyanın renkli yönlerini birbirleriyle paylaştılar. Lise son sınıftaki Fen öğrencileri, Altın Yağmuru, Sihirli Portakal, Yalan Makinası gibi deneylerle bilimin eğlenceli  yüzünü diğer öğrencilerine tanıtırken,  sıvı azotla yapılan meyveli sorbe ve dondurma özellikle küçük ziyaretçilerin beğenisini  topladı.

Okulumuzun  Fen Binasında düzenlenen etkinlikte "Altın Yağmuru" en ilgi çeken deneylerden biriydi. Deneyde, normal hali kanarya sarısı olan kurşun iyodür maddesini tekrar kristalize ederek altın görünümlü ve çok parlak hale getiren öğrenciler, işlem sırasında kabın altına doğru yağmur gibi inen altın parçacıklar  oluşturdular. Bu neden ile deneyin adına “Altın Yağmur” dediklerini ifade ettiler.

Kimya Öğretmenimiz Onur Turunç da etkinlikle ilgili olarak “Yaşadığımız dünya fiziksel ve kimyasal diye ayırılabilen olaylarla doludur. Bu olayların içinde yer alan ve olayları şekillendiren insanlardır. Bu dünyayı yaşanabilir kılmak ancak doğal olay ve süreçleri anlamakla mümkündür. Anlamanın en etkili aracı da bilimdir. Olaylar ve aralarındaki ilişkileri  inceleyen bilimlerin farklı yöntemleri vardır. Örneğin kimya deneysel bir bilimdir ve öğrenmenin en zevkli yöntemlerinden biri de deney yapmaktır.”dedi ve İzmir Amerikan Koleji’nde kimya derslerinde bu amaçla laboratuvarları sene boyunca da çok etkin kullandıklarını sözlerine ekledi.