Okulumuz 9 Ekim 2015 Cuma günü, kapsamlı bir üniversite tanıtım gününe ev sahipliği yaptı. ABD, Kanada, Avrupa ve Asya’dan yetmiş beş yabancı üniversitenin, Türkiye’den de yirmi altı üniversitenin katıldığı “ACI Eğitim Günü”nde öğrenciler ve veliler ilgilendikleri üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Etkinlik, Türk ve yabancı üniversite temsilcilerinin İzmir Amerikan Koleji öğrencilerine yönelik seminerleriyle başladı. Üniversite seçim sürecinde dikkat edilmesi gerekenler, geleceğin meslekleri ve yurtdışındaki üniversitelere başvuru süreci gibi konulardan oluşan farklı çalıştaylara katılan öğrenciler derin bilgi sahibi oldular. Öğrencilerin ve velilerin çalıştaylar sonrasında kampüste açılacak üniversite standlarını gezme fırsatı da oldu. Böylece, üniversite yetkililerinden, her kurum ile ilgili detaylı bilgi alabildiler.

Saat 15.00-17.00 arası halka açık olarak devam eden etkinlikten, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle ilgilenen tüm öğrenci ve veliler de ücretsiz olarak yararlandılar. Ziyaretçiler üniversite standlarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.