Lise 3 Uluslararası Bakalorya (IB) öğrencilerimiz 18-23 Eylül tarihlerinde Foça’da geleneksel IB Oryantasyon Programı’nı gerçekleştirdi. IB Diploma Programı’nda (IBDP) yer alan derslerin öğretmenlerinin de katıldığı gezide öğrenciler programın hedefleri ve IB öğrenen profilinin yanı sıra IBDP’nin kalbi olarak nitelendirilen CAS ( Yaratıcılık, Hareket, Hizmet) ve TOK (Bilgi Kuramı) hakkında bilgilendirildi.

Foça eski Belediye Başkanı Nihat Dirim öğrencilerle Foça’nın tarihi ve insanları hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrenciler oryantasyon boyunca Foça’yı sosyolojik, kültürel, ekonomik ve çervresel olarak inceledikleri grup çalışmalarında bulundu. Sosyal hizmet çalışmaları için Kozbeyli Köy’ünü ziyaret etti. Tüm öğrendiklerini kendi gruplarının proje konusu çerçevesinde inceleyen öğrenciler TOK derslerinde final sunumlarını gerçekleştirecekler.