Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüz tarafından bu sene 13.sü düzenlenen geleneksel Ekin-Yazın Etkinliklerimizde, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz usta yazar Yaşar Kemal'i andık. Kemal'le ilgili belgesel niteliğinde bir film de hazırlayan bölümümüz ve görevli öğrenciler, bizlere unutulmayacak bir program sundular. Festivalin finali,  Dünya Tiyatrolar günü olan 27 Mart'ta Türkçe Tiyatro Kulübümüz tarafından sahnelenen "BUÇUK" isimli müzikal oyunla yapıldı.

İki gün boyunca devam eden etkinlik aşağıdaki program dahilinde gerçekleştirildi:

26 MART PERŞEMBE

·          3.  ve  4. ders  : “ LİSE 2 MÜNAZARALARI” ( İzleyici grup : Lise 2 + Lise 3 )

·         5. ders : “ÇUKUROVA’NIN DESTANCISI”- Yaşar Kemal”  ( İzleyici grup: Hazırlık +Lise 1  )

·         7. ders  :  “LİSE 3 FİLM GÖSTERİMLERİ” ( İzleyici grup:  Lise 2 + Lise 3 )

·         10.ders : “”ÇUKUROVA’NIN DESTANCISI” –Yaşar Kemal”  ( İzleyici grup:  Lise 2  + Lise 3 )

27  MART CUMA

·         1 -  5. dersler : “YARATICI YAZMA  ATÖLYE ÇALIŞMALARI” ( Sadece Seçilmiş  Öğrenciler - Kütüphanede )

·         5. ders  : “BESTELENMİŞ ŞİİRLER DİNLETİSİ”  (İzleyici grup : Lise 2 +Lise 3 )

·         8.ders :   LİSE 1 ŞİİR DİNLETİSİ - “RENGÂHENK - Can Yücel”-(İzleyici grup  : Hazırlık +Lise 1)

·         10. ders :  “KAPANIŞ PROGRAMI – “Tepecik Senfoni” Konseri   (İzleyici grup : Lise 2 +Lise 3 )

·         20.00 : TÜRKÇE TİYATRO- “BUÇUK(KOLAJ) - Dünya Tiyatrolar Günü Özel Gösterimi