ODALAR:Odalar 3 ya da 4 kişiliktir. Her öğrencinin bir yatağı, çalışma masası ve elbise dolabı vardır. Her odada ortak kullanım için bir küçük buzdolabı bulunur. Hazırlık öğrencilerinin oda dağılımları yurt yönetimi tarafından yapılır. L1-L2-L3-L4 öğrencilerinin oda dağılımı ise öğrencilerin istekleri göz önünde tutularak belirlenir.

BANYOLAR: Taner Kız Yurdunda yatakhane katının her iki tarafında da birer banyo vardır. Erkek Yurdunda da her katta bir banyo bulunmaktadır. Her banyoda yeterli sayıda tuvalet, duş, lavabo ve sürekli sıcak su bulunur.

ÇAMAŞIR YIKAMA, KURUTMA VE ÜTÜ: Kişisel bakımını bağımsız olarak sürdürebilmesi için ACI’da her yatılı öğrencinin kendi çamaşırını yıkama sorumluluğunu alması önerilir. Yatılı bölümde çamaşır yıkama, kurutma makineleri ve yeterli sayıda ütü bulunur. Çamaşır odasını kullanacak öğrencinin makine rezervasyonu için kapıya asılan listeye adını yazması gerekir. Öğrencilerden yıkama, kurutma makineleri ve ütüleri belirtilen talimatlara uygun olarak kullanmaları beklenir. Ancak ihtiyaç halinde öğrenciler okulun çok yakınındaki kuru temizleme hizmetlerinden yararlanabilir. Yatılı bölüm yetkilileri öğrencilere ihtiyaç duydukları hizmetler konusunda yardımcı olur ve onları yönlendirir.

YATILI BÖLÜM MUTFAĞI: Yatılı bölümde ocak, fırın, mikrodalga fırın, tost makineleri ve iki buzdolabından oluşan tüm ihtiyaçları karşılayacak ortak bir mutfak vardır. Öğrenciler, yatılı bölüm yöneticisinden önceden izin alarak mutfakta basit yemekler hazırlayabilirler. Yemeklerin belirlenen yerlerde yenmesi ve odalarda buzdolabı dışında yiyecek bulundurulması yasaktır.

BESLENME:

Kafeterya: Yatılı bölüm açık olduğu zamanlarda kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri servisi, Taner Binası’ndaki okul kafeteryasında yapılır. Yemekler yatılı ücreti içindedir.

Kantin: Kantin öğrencilere sabah ve öğleden sonra ara öğünlerin yanı sıra öğle yemeklerine seçenek oluşturur. Öğrenciler tükettikleri yiyecek ve içecekler için fiyat listesindeki bedelleri öderler. Kantin hafta içi 08.00-17. 00 arası servise açıktır. Kafeterya ve kantin, İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin hijyen ve sağlıklı beslenme kurallarına uygunluğu nedeniyle “Beyaz Lale” ödülüne layık görülmüştür. Öğrenciler ayrıca yatılı bölümde bulunan ortak mutfaktan da faydalanabilirler.

BİLGİSAYAR KULLANIMI: Yatılı bölümde, öğrencilerin kullanması için masaüstü bilgisayarlar vardır. Bunun yanı sıra kütüphanede de öğrencilerin kullanımına açık bilgisayarlar bulunur. Öğrenciler dilerse kişisel bilgisayarlarını kullanabilirler. Yatılı Bölümdeki kablosuz internet bağlantısından Kişisel Bilgisayar Sözleşmesi’nde belirtildiği biçimde yararlanılır.

BANKA OTOMATLARI: Öğrenciler Hatay Kapısı’ndaki ATM’den diledikleri zaman yararlanabilir. Bu nedenle, yanlarında ya da odalarında büyük miktarda nakit bulundurmaları gerekmez.

ETÜT SAATLERİ: Etüt saatleri ve odada çalışma zamanları; öğrencilerin ödevlerini yapmak, projelerini tamamlamak, öğrendiklerini tekrar etmek ve derslere, sınavlara çalışmak için kullanacakları saatlerdir. Öğrencilerden etüt zamanı yanlarında ders araç ve gereçlerinin yanı sıra okuyacak bir kitap bulundurmaları istenir. Etütlere katılım zorunludur ve saatlere özen göstermek gerekir.