Gençlerin yetenek ve başarıları sınır tanımıyor.

Dünyanın birçok ülkesinde okullar akademik programlarını uluslararası yeterlilik ve bakış açısı geliştiren projelerle destekliyor. Bu okullar arasındaki işbirliği sayesinde birçok uluslararası proje hayata geçirildi. Sözünü ettiğimiz projeler ACI’ın çok dilli, çok kültürlü eğitim yaklaşımının önemli bir parçası. Öğrenciler bilimsel, kültürel, sanatsal ve siyasi projelere katılarak gelecekte içinde yer alacakları hatta belki yön verecekleri uluslararası yapıların işleyişini deneyimliyor.

MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (MUN)

Liselerimizde popülerliği her yıl giderek artan Model Birleşmiş Milletler (MUN/ Model United Nations) Aktivitesi, ACI’da yaklaşık 20 yıldır etkin bir kulüp olarak sürdürülüyor.

MUN Kulübü’nün esas amacı, öğrencilerin dünyaya karşı bakış açılarını geliştirmek ve uygulama yaparak demokrasi ilkesini pekiştirmektir. MUN, aynı zamanda öğrencilere uluslararası ilişkilerde evrensel ve diplomatik bakış açısı kazandıran bir simülasyon çalışmasıdır. Kulüp katılımcıları, çeşitli konferanslarda kurallar gereği kendi ülkeleri dışında bir ülke temsil ettikleri için ülkelerin politikalarını öğrenerek uluslararası ilişkilerde tarafsız bir anlayış geliştirirler. Kulüp üyelerinin, İngilizcelerini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda dünya sorunları hakkında bilgi edinip, bu sorunlara yönelik çözümler geliştirmek için donanımlı hale geldikleri bu kulüpte geleceğin diplomatları ve siyasetçileri yetişir.

ACI, MUN’in doğum yeri olan ve halen dünyanın en eski, en prestijli ve en yüksek katılımlı gençlik aktivitesi olarak devam eden THIMUN La Hey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansına (The Hague International Model United Nations Conference)  Türkiye’den katılan dokuz okuldan biridir. ACI MUN Kulübü öğrencileri, THIMUN’da ABD ve Rusya dahil pek çok ülkeyi başarı ile temsil etmiş, başvuran yüzlerce öğrenci arasından seçilerek Silazsızlanma Komitesi, Ekonomik Konsey gibi önemli oturumlarda başkanlık görevleri üstlenmişlerdir.

Kulüp her yıl THIMUN’dan başka Üsküdar Amerikan Koleji’nde düzenlenen Turkish International Model United Nations (TIMUN) ve Irlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen St.Andrew’s Model United Nations (SAIMUN) konferanslarında da ülkemizi temsil etmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda hayata geçen Fransızca MUN ve Almanca MUN Kulüpleri de, kısa zamanda başarılı çalışmalara imza atmış ve ACI’ı konferanslarda temsil etmeye başlamışlardır.

JUNIOR ACHIEVEMENT (GENÇ BAŞARI)

Öğrencilerimiz girişimcilikle ilgili temel ilkeleri öğrendikleri bu uluslararası kulüpte, kendi kurdukları sanal şirketlerde daha lise çağlarında iken iş hayatının bir simulasyonunu yaşayarak,  ileride kendilerine çok büyük fayda sağlayacak kazanımlar ediniyorlar. Öyle ki, Genç Başarı(JA) Kulübü öğrencilerimizin kurduğu “Shero” isimli sanal şirket, 2014 yılının Mart ayında Belçika'nın Antwerp kentinde düzenlenen Belçika Ticaret Fuarı’nda, “En iyi şirket” ve “En iyi stand” kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu.

Öğrencilerimiz, kendisi de İzmir Amerikan Koleji mezunu olan ve KAMER’de çalışan Ayşe Nur Gedik’le birlikte, şiddete maruz kalan kadınları koruma ve onlara yeni bir hayat yolu çizmeyi amaçlayan KAMER’in ürünlerini sattıkları çalışmayla dereceye girdiler.

LEGO ROBOT KULÜBÜ

Lego Robot Kulübü, öğrencilere bilim ve teknolojiyi sevdirmek, takım çalışmasını öğretmek ve yaratıcılıklarını artırmak amacıyla kuruldu. Robot tasarımı yapma, programlama ve uluslararası yarışmalara katılmayı amaçlayan bir kulüp olan Robot Kulübü, kurulduğu günden beri birçok başarıya imza attı. Ulusal elemelerde iki kez Türkiye ikincisi olarak Türkiye’yi 23-30 Nisan 2008 tarihinde Japonya’da, 3-10 Mayıs 2010 tarihinde de Tayvan’da yapılan FLL (First Lego League / Birinci Lego Ligi) Turnuvaları’nda başarıyla temsil eden ACI takımının projeleri uluslararası jüri tarafından takdir edildi.

Ayrıca öğrencilerimizl katıldıkları bölgesel turnuvada yarışmanın teması olan “Doğal Afetler” ile ilgili olarak önceden belirlenmiş görevleri yerine getiren bir robot tasarladılar ve programladılar. Tema ile ilgili problemleri çözecek bir proje hazırlayıp jüri üyelerine sunan takımımız başarılı sunumları ve yaratıcı projeleri ile jürinin beğenisini kazarak birinci oldu ve okulumuzu ve bölgemizi Türkiye Turnuvasında temsil etti.

ISTA

ACI öğrencileri ISTA Kulübü’nde Uluslararası Okullar Tiyatro Birliği (ISTA) ile ortaklaşa birçok çalışma gerçekleştirmektedir. Merkezi İngiltere’de bulunan birlik, çeşitli konferanslar, atölye çalışmaları ve festivaller düzenleyerek öğrencilerin, öğretmenlerin ve genç sanatçıların bir araya gelmesine, tiyatro aracılığıyla farklı kültürlerin birbirlerini tanımalarına  aracılık eder. Bir sanat dalı olarak tiyatronun ve oyunculuğun gelişmesine katkıda bulunur.

ACI öğrencileri de ISTA’nın düzenlediği festivallere katılmakla birlikte zaman zaman DA ISTA’nın düzenlediği etkinliklere ev sahipliği yaparlar.