ACI’nın yüzyıla tanıklık etmiş ağaçlarla dolu, geniş ve yemyeşil kampüsünde öğrencilerin yararlanması için birçok açık alan ve bir kapalı spor salonu bulunur. Öğrenciler derslerden kalan boş zamanlarını basketbol, voleybol, plaj voleybolu, tenis, futbol, masa tenisi gibi sporlar yaparak geçirirler.

Öğrencilerin sporun sağlık için önemini kavraması, takım çalışmasını öğrenmesi, lider davranışları geliştirmesi, sporla ilgili temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları edinmesi için sporun tüm alanlarında etkinlikler düzenlenir.

SHEPARD SPOR SALONU

Beden eğitimi dersleri Shepard Spor Binası’nda yapılır. Ege Bölgesi’ndeki en iyi lise spor merkezlerinden biri kabul edilen Shepard Spor Binası’na ismi, 1971-1976 yıllarındaki Okul Müdürü Dr. Frederick Shepard anısına verilmiştir. Modern bir spor merkezi olarak inşa edilen Shepard Spor Binası aşağıdaki bölümlerden oluşur:

• 2 Basketbol / Voleybol Sahası

• Raketli Sporlar Kortu

• Ağırlık Çalışma Odası

• Dans Odası

• 6 Profesyonel Masa Tenisi Masası

• Soyunma Odaları

• Sınıflar

TAKIMLAR

• Basketbol (kız-erkek)

• Voleybol (kız-erkek)

• Masa Tenisi (erkek)

• Kros (kız-erkek)

• Tenis (kız-erkek)

• Badminton (kız-erkek)

• Futsal(kız-erkek)

• Yüzme ( kız-erkek)

• Dans (kız)

Takımlar yeni gelen öğrencilerle her yıl yenilenir. Her takım İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği resmi yarışmalara katılarak ACI’yı okul dışında temsil eder.

ETKİNLİKLER

Okul İçi Etkinlikleri

Öğrencilerimizin, öğle tatillerini etkin, enerjilerini de olumlu kullanabilmeleri için her öğle saatinde farklı spor branşlarında turnuvalar düzenlemekteyiz.

• Ferdi Masa Tenisi Turnuvası

• Minyatür Futbol Turnuvası

• Sokak Basketbolu

• Üç Sayı Atış Yarışması

• Plaj Voleybolu

Okul Dışı Etkinlikleri

Okulumuz kız-erkek basketbol, voleybol ve kros takımları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaların yanısıra, Konak İlçe’ye bağlı olarak düzenlenen okullararası (sokak basketbolu, plaj voleybolu, kros) turnuvalara katılmaktadır.

Ayrıca, hem kendi düzenlemiş olduğumuz hem de diğer özel okulların düzenlemiş olduğu tüm turnuvalara katılarak takımlarımızın okul dışında daha etkin olmalarını sağlamaktayız.

Shepard Spor Kupası

Her yıl Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Shepard Cup turnuvamızı İzmirin saygın okullarının ve kardeş liselerimizin katılımıyla Basketbol, Voleybol ve Masa tenisi branşlarında sürdürmekteyiz.

Bu turnuvadaki amaçlarımız:

1. Takımlarımızın sezon öncesi hazırlanabilmesi, maç tecrübelerini arttırarak başarı kazanmalarını sağlamak, ihtiyaçlarına gore yeni stratejiler belirlemek.

2. Yeni oyuncularımızın gelişmelerine olanak sağlamak.

3. Diğer okullarla işbirliğini artırmak.

4. Oyuncularımızın branşlarında uluslararası kurallara uygun şekilde oynayabilmelerini sağlamak.

5. Öğrencilerimizin yeni dostluklar kazanarak  sosyalleşmelerini sağlamaktır.