"Sanat, doğanın sağ elidir. Doğa bizi var etmiştir yalnızca, ama sanat bizi insan kılmıştır."

F. Schiller (Alman oyun yazarı)

Okulumuzdaki sanat çalışmalarının amacı, öğrencilerin sanatsal ve entellektüel seviyelerini yükseltmek, günlük olaylara sanatsal bir bakış açısı getirmektir. Resim ve müzik etkinliklerini kapsayan sanat çalışmalarında öğrenciler teorik bilgiler alır, ilgilendikleri sanatla ilgili bolca pratik ve uygulama yapar, çeşitli organizasyonlarda kendi eserlerini sergileme şansı bulurlar.