Beden sağlıkla gelişir, zihin bilgiyle…

ACI kampüsünde sağlık hizmetleri tam gün çalışan uzman doktor ve bir hemşire tarafından yürütülür.

Sağlığın korunmasını tedaviden öncelikli bulan sağlık ekibi, koruyucu hekimlik ve çevresel hijyen önlemlerine özel önem verir. Kullanılan sular Hıfzıssıhha Laboratuvarları’nda bakteriyolojik ve kimyasal analizden geçer. Okulun tüm çalışanları bulaşıcı hastalık –sarılık vb.- taşıyıcısı olup olmadıklarının belirlenmesi için düzenli portör muayene görür, gerekli bulunan durumlarda önlem alınır. Okul servislerinde hijyen koşulları incelenip, servis sorumluları ile koordineli olarak gerekli düzenlemeler yapılır.

Aynı zamanda öğrencilerimizin okul saatleri içindeki rahatsızlıkları anında değerlendirilerek gerekli uygulamalar yapılır.

Tüm öğrencilerin sağlık durumları k12net bilgi ağına işlenmiştir ve her yıl güncellenen sağlık bilgileri elektronik ortama aktarılır.

ACI’da tüm öğrenciler Okul Sağlık Sigortası ile sigortalıdır. Okul saatleri süresince olabilecek her türlü kazayla ilgili tetkik ve tedavilerin faturaları ibraz edildiğinde sigorta tarafından karşılanır.

Kayıt esnasında, öğrenci sağlık bilgileri ve aşı durumlarına ilişkin bir form doldurtulur. Ayrıca sürekli ilaç verilmesi gereken veya uzun süreli bir hastalığı olan öğrenciler için düzenlenmiş formlar da mevcuttur. Her öğrenim yılı başında, kayıda gelen öğrencilerin sağlık bilgileri güncellenir. Tüm sağlık bilgileri gizlilik ilkesine uygun şekilde saklanır. Sorun yaşaması muhtemel öğrencilerin bilgileri ise ders yılı başında yalnızca ilgili öğretmenler ve rehberlik birimi ile paylaşılır. Sağlık bilgileri aynı zamanda bir Sağlık Bilgi Programı ile bilgisayar ortamında saklanır.

Öğrencilere okul kliniğince ilaç verilebilmesi, velinin sağlık formundaki iznine bağlıdır. Yine gerekli aşılamalar, vb. uygulamaların yapılabilmesi için velinin yazılı onayı gereklidir.