Ölçme Değerlendirme Biriminin çalışmaları:

Ölçme ve değerlendirme, eğitim ve öğretim sürecinin en önemli evresidir. Uygulanan öğretim yöntem ve tekniklerinin başarısı ile öğretmen ve öğrenci performanslarının belirlendiği bu süreç, sonraki öğretim faaliyetlerine yön vermektedir.

Amaç-Hedef:

Okul vizyon hedefimiz olan “akademik mükemmellik” doğrultusunda Ölçme Değerlendirme Birimi, vizyon hedefimizin ne kadarını gerçekleştirdiğimize yönelik verileri toplamak, bu verileri bilimsel ve objektif bir biçimde değerlendirmek; seviye-şube ve öğrenci bazında öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİNİN AYRICA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SINAVLAR

Derslerde öğrencilere mümkün olduğu kadar ortak sınav uygulansa da Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından ayrıca aşağıdaki sınavlar ile öğrencilerimizin öğrenme ve kazanımları ayrıca test edilmektedir.

AKADEMİK İZLEME SINAVLARI (AİS)

• Eğitim öğretim yılının her iki döneminde belirli sınıf düzeylerinde ve belirli derslerde Akademik İzleme (AİS) Sınavları uygulanmaktadır. Amaç, ilgili dönemdeki eksik kazanımları belirleyerek, yeni döneme başlamadan öğrencilerimiz için hedeflenen başarıyı sağlamakta kullanmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilerimize veri oluşturmaktır.

YGS VE LYS DENEME SINAVLARI

• Lise son sınıf öğrencilerimizin gerçek sınava hazırlık sürecinde gerçek deneyimler yaşaması ve eksik öğrenmelerini tespit etmesi amacıyla belirli aralıklarda uygulanan sınavlardır.

Öğrencilerimizin akademik gelişimleri, okulumuzun eğitim sistemindeki kazanım kriterleri kullanılarak ölçülmekte ve bireysel kazanımları özenle değerlendirilmektedir. Öğrencilerimizin sınav analizleri K-12 programımızda yayınlanmaktadır. Böylece hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz, öğrencimizin sınavdan aldığı puanla birlikte detaylı sınav analizlerine ve Öğrenci Bilgi Haritası’na ulaşabilmektedirler.