ACI, diğer kardeş okulları olan Üsküdar Amerikan Lisesi, Tarsus Amerikan Koleji, Özel SEV Lisesi, İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları ve Tarsus SEV İlköğretim Kurumları  gibi Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı olarak eğitim vermektedir. Eğitim kadrosu, alanlarında uzman Türk ve yabancı eğitimcilerden oluşmaktadır.

ACI, 2006-2007 okul yılında, Ege’de ilk ve tek okul olarak Uluslararası Bakalorya(IB) Programı sunmak üzere yetkilendirilmiştir. IB Programı ve IB Diploması bütün dünyada en önde gelen eğitim standardı olarak kabul edilmektedir.  Bu program yüksek motivasyonlu lise öğrencileri için tasarlanmış zorlu bir üniversite öncesi eğitim sürecidir.  IB Diploması olan öğrenciler, dünya genelinde en seçkin üniversitelere kabul edilme şansına sahiptirler.

Kadrosunda, Yurtiçi Üniversiteler ve Kariyer Danışmanı ve ayrıca Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı bulunan ACI, öğrencilerin yetenekleri, kişilik özellikleri, değerleri, ilgi alanları ve kariyer gereksinimleri doğrultusunda ileride ulaşabilecekleri hedeflerini belirlemeyi ve bu konuda ihtiyaç duydukları her türlü desteği vermeyi amaçlar. Son 5 yıl içinde, ACI mezunlarının üniversiteye yerleşme başarısı ortalama %99 olarak gerçekleşmiştir. Yurtiçindeki seçkin devlet ve vakıf üniversitelerine(burslu) yerleşen mezunlarımızın yanısıra, mezunlarımızın bir bölümü UPENN, Georgetown, Cornell, Brandeis, McGill ve Tufts gibi tanınmış yurtdışı üniversitelere kabul edilmiş ve birçoğu da eğitimlerini burslu olarak kabul edildikleri bu okullarda devam ettirmeyi tercih etmişlerdir.

Hazırlık sınıfından itibaren öğretilen mükemmel İngilizce’nin yanısıra, Fransızca, Almanca ya da İspanyolca seçeneklerinden oluşan ikinci yabancı dil dersleri de öğrencileri çağın gereklerine hazırlamaktadır. Okulun sosyal yardım kulüplerinde hizmet veren öğrenciler ACI’nın “Öğrenmek için katıl; hizmet için ayrıl” sloganı doğrultusunda topluma hizmet misyonunu yerine getirmektedir. ACI öğrencileri, özgüvenlerinin arttıran ve liderlik özelliklerini geliştiren 80’in üzerinde eğitici kol etkinliğinden istediklerini seçme şansına sahiptirler. TÜBİTAK Kulübü öğrencileri her yıl başarılı projeleriyle birçok ödüle layık görülür.  ACI öğrencileri her yıl MUN (Model Birleşmiş Milletler), Genç Başarı(Junior Achievement) ve Robot Takımı ile okulumuzu ve ülkemizi yurt dışı arenada da başarıyla temsil ederler.

Çocuk Koruma Politikası

Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme belgesi ve Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) Çocukların Korunmasına ilişkin Standartları uyarınca, tüm diğer Sağlık ve Eğitim Vakfı okulları gibi, ACI da kapsamlı bir Çocuk Koruma Politikası geliştirip hayata geçirmek kaydıyla öğrencilerinin güvenlik ve refahını sağlamak amacını gütmektedir. Çocuk Koruma Politika’mız SEV topluluğunun tamamını ve sözleşmeli / taşeron olarak görev yapan üçüncü şahıslarla tüm paydaşlarımızı da kapsamaktadır.

Enerji Politikamız

Sürdürülebilirlik ve çevresel etkiyi en az seviyeye indirmek için, enerji yönetimi ve verimlilik politikası çerçevesinde enerji tüketimini ve maliyetlerini azaltmayı hedefliyoruz.

Bu hedef doğrultusunda

• Faaliyetlerimizde enerji kaynaklarını verimli kullanmayı,
  • Enerji performansında sürekli iyileştirmeler sağlamayı,
  • Enerji yönetimi ve verimlilik hedef ve amaçlarına ulaşmak için gerekli cihaz ve personel altyapısını sağlamayı,
  • Personel yetkinliğini artırmayı,
  • Enerji ile ilgili tüm yasal ve diğer şartları sağlamayı,
  • Satın alınacak ürün ve hizmetler için enerji verimli teknoloji ve uygulamaları tercih etmeyi,
  • Teknolojik gelişmeleri takip ederek, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirmeyi,
  • Yeni yatırım ve renovasyon faaliyetlerinde enerji performansı ve verimlilikte iyileştirmeleri dikkate almayı,
  • Enerji konusunda çalışanlarımızı, öğrenci, öğretmen ve tüm paydaşlarımızı bilinçlendirmeyi taahhüt ediyoruz.