Okul kulüpleri, hayatın provasının yapıldığı sahnelerdir.

Eğitim sisteminin temel amacı öğrenciyi yaşama hazırlamaktır. Sistem bu amaca öğrenciyi gerekli bilgiyle donatarak, yeteneklerini keşfetmesine ve geliştirmesine yardım ederek ulaşır. Eğitim yaşamı boyunca yapılan sosyal etkinlik ve kulüp çalışmaları ise öğrencinin bilgilerini deneyime dönüştürmesine olanak tanır.

ACI’da öğrenciler her yıl bir kulübe katılmak ve mezun oluncaya kadar en az bir sosyal servis kulübünde yer almak zorundadır. Kulüp etkinliği zorunlu olsa da hiçbir öğrencinin buna zorlanması gerekmez, çünkü yüzlerce seçenek arasından mutlaka keyifle çalışacakları bir kulüp ya da komite bulabilirler. Sosyal etkinliklerle öğrenciler, dayanışma ve paylaşım gibi değerleri pekiştirir, toplum hizmetlerin önemini, organizasyon tekniklerini ve demokratik yaşamı hayata geçirmeyi öğrenirler. Etkinlik sürecinde çeşitli sosyal roller üstlenerek özgüven, ekip çalışması, analitik düşünme ve liderlik yetenekleri geliştirir, yaşama hazırlanırlar.

ACI’nın sosyal etkinlikleri buraya sığdıramayacağımız kadar geniş ve kapsamlı bir liste...Ayrıntılarını Sosyal Etkinlikler Tanıtım Kitapçığında bulabilirsiniz.

2023-2024 Sosyal Etkinlikler Tanıtım Kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.