Neden İzmir Amerikan Koleji?

Tarihçesinden uluslararası kimliğine, akademik programından öğrenci profiline kadar Özel İzmir Amerikan Koleji’nin farkını ortaya koyan birçok özelliği bulunmaktadır. Kısa bir özet vermek gerekirse, ACI farklıdır çünkü;

• Yüzyılı aşkın köklü bir geleneğe sahiptir.
  • Güçlü bir akademik yapısı vardır, eşine ender rastlanan zenginlikte bilimsel, kültürel ve sosyal etkinlik programları uygulamaktadır.
  • Deneyimli ve güvenilir bir kadro tarafından yönetilir. Eğitim kadrosu Türk ve yabancı adaylar arasından akademik ve bireysel yetkinlikleri dikkate alınarak seçilir. Birçok öğretmenimiz uzun yıllardır bizimle birliktedir.
  • Mükemmel İngilizce’nin yanısıra, ikinci yabancı dil olarak Fransızca, Almanca ya da İspanyolca seçilebilmektedir. Öğrencilerimiz, TOEFL, IELTS, Avrupa Dil Pasaportu (START, DELF, v.s) gibi uluslararası dil sınavlarını başarıyla verir.
  • Ege Bölgesi’nde IB Uluslararası Diploma Programı’nı uygulayan ilk lisedir.
  • ECIS (European Council of International Schools / Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi) tarafından 1994 yılında Türkiye’de akredite edilen ilk eğitim kurumudur.
  • Eğitim kalitesi Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) tarafından 1998’de, 2003’te ve 2008’de akredite edilmiştir.
  • 2009 yılından beri kız öğrencilere, 2011 yılı itibariyle de erkek öğrencilere yatılı eğitim şansı tanımaktadır.
  • 100’ü aşan kulüp ve komite sayısı ile Türkiye’nin en iddialı ders dışı etkinlik programına sahiptir. Öğrenciler bu sayede Özgüvenli, araştırmacı, lider, topluma hizmet etme bilincine sahip gençler olarak yetişmektedirler.
  • Kadrosunda Yurt iİçi Üniversiteler Danışmanı ve ayrıca Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanı bulunan ACI’ın öğrencileri yetenekleri, kişilik özellikleri, değerleri, ilgi alanları ve kariyer gereksinimleri doğrultusunda Türkiye’de ve yurtdışında seçkin üniversitelere yerleşmektedirler.
  • ACI'da teknoloji eğitimin bir parçasıdır. Bilgisayar laboratuvarlarının yanı sıra, tüm sınıflarda smart board ve projeksiyon sistemi bulunur, öğretmenler derslerinde dizüstü bilgisayarlarından yararlanırlar.
  • Mezunları üniversite seçimlerinden kariyerlerine kadar her adımda ACI’lı olmanın farkını ortaya koymaktadırlar. Okullarına bağlılıkları ve destekleri ile dikkat çekmektedirler.
  • Atatürk ilke ve inkılâplarına gönülden bağlı öğrencilerin yetiştiği, akademik olarak eksiksiz bilgi, yeteneklerini geliştirebileceği sayısız sosyal etkinlik, çok dilli, çok kültürlü bir ortam arayan ve elbette ilköğretimde belli bir düzeyde başarı elde etmiş tüm öğrenciler ACI ailesinin bir üyesi olabilir.