1950 yılında kurulan İzmir Amerikan Kolejinde Yetişenler Derneği, tamamen gönüllü çalışan üyeleriyle okulumuzun en büyük destek kuruluşlarındandır. Gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel etkinlikler sonucu elde ettikleri gelirle okulumuza parlak beyinler kazandırmak üzere birçok burs sağlayan dernek üyeleri, ACI’ın “Öğrenmek için Katıl; Hizmet için Ayrıl” sloganına uygun olarak hizmete devam etmektedir.

Homecoming ve lise son sınıfların Mezuniyet Balosunun organizasyonu en önemli görevlerindendir. Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Helva Piknik, Spor Festivali, Atatürk’ü Anma Günü gibi etkinliklerle eski ve yeni tüm mezunları biraraya getirmeyi amaçlarlar. Ayrıca dönemsel sınıf buluşmaları olan “reunion”ları organize ederek mezunların dönem arkadaşlarıyla yıllar sonra tekrar buluşmasına aracı olurlar.

Yetişenler Derneği, mezunların sosyal bir merkeze kavuşmalarını sağlamak ve birbirlerini görebilecekleri sıcak bir lokal havası yaratmak amacıyla 1992 yılında okulun alt kampüsünün yanında bulunan eski bir Rum evini satın almış ve birçok mezunun katkılarıyla onarımını yaparak mezunlarının hizmetine kazandırmıştır. 150-200 yaşlarında olduğu tahmin edilen eve, ACI’ a 1948’den 1971’e kadar önce öğretmen, daha sonra da müdür olarak hizmet veren Mrs. Lynda Blake’in adı verilmiş ve Blake House(Blake Evi) olarak anılmaya başlanmıştır.

Yetişenler Derneğinin web sitesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.