Çağımız bilgi ve iletişim çağıdır. Dolayısı ile sanat, işitsel ve görsel olarak çağdaş yaşamın tamamen içine girmiştir. Birey, duygu ve düşüncelerini aktarmayı estetik düzeyde sanat aracılığı ile yaparken, gündelik yaşamında kullandığı tüm araçları, estetik kaygılar taşıyarak seçer. İşte biz bu noktada öğrencilerimizin görsel ve işitsel anlamda farkındalığını ve doğru olanı algılamalarını sağlamayı hedeflemiş bulunmaktayız.

Klasikten çağdaş müziğe, caz müzikten rock müziğe, çamurdan seramiğe, topraktan heykele, çizgiden desene sanatsal çeşitliliği tanıtmak, öğrencilerin yetenek ve isteklerine göre tüm görsel ve işitsel alanlarda mevcut olan en üst düzey teknolojik gelişmelerden yararlanarak onları desteklemek ana hedefimizdir.

Özetle, sanat bölümü olarak başlıca hedefimiz, öğrencilerin görsel ve işitsel anlamda farkındalıklarını arttırarak, yaşıtlarından bir adım ileride olmalarını sağlamaktır. Tüm bunları yaparken hedefimiz, Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı çağdaş bireyler yetiştirmektir.