Rekabete dayalı spor programımız, sporcu öğrencilerimizin atletik, akademik, duygusal, fiziksel ve sosyal olarak gelişimlerine olanak sağlamak üzere planlanlanmıştır. ACI mümkün olduğunca çok kız ve erkek öğrencinin spora katılımını teşvik ederek desteklemektedir. Okul takımları sportmenlik, ders, ve okul ve öğrencinin genel menfaatinden ödün vermeden eşitlik ilkesi çerçevesinde diğer okul takımlarıyla yarışacaktır.

Veli ve öğrenci ortaklığında eğitimcilerin ve antrenörlerin görevi, sporcu öğrencilere dürüstlük ve sportmenlik çerçevesinde iyi ve kötü deneyimlerle gerekli pozitif, güvenli ve uygun standart davranışları öğreterek başarılı olmalarına yardımcı olmaktır. Bu davranışlar arasında, sportmenlik, yurttaşlık, ciddi çalışma, sorumluluk, güvenilirlik, dürüstlük, özdisiplin, özsaygı, takım çalışması, ve okula hizmet ve onu daha da ileriye götürme sorumluluğu yer alır.

ACI Spor Programının Amaçları:

ACI Antrenörleri temel spor becerilerini öğretmeli, gerçek sportmenlik ruhunun gelişimini sağlamalı ve öğrencilere/sporculara güvenli antreman olanakları sağlamalıdır.

Veliler sporcu öğrencilerin gelişiminde hayati bir rol oynar. Tüm velilerin zorunlu olan spor politikası toplantısına katılmalarının önemine inanıyoruz. Bu sayede, ACI spor programının felsefesini, kural ve yönetmeliklerini öğreneceklerdir.

Sportmenlik kurallarına bağlı olmak, spordan zevk almayı ve katılımı arttırır, spor yeteneğini en üst düzeye çıkartır, ve kişilerin bireysel ve takım başarısı için çaba göstermelerine yardımcı olur.

ACI antrenörleri, sporcu öğrencilerin tüm akademik çalışmalarında denetleyici ve yol gösterici olarak başrol üstlenmelidir. ACI antrenörleri yıl boyunca takım oyuncularını gözlemleyerek, spor çalışmalarının onların akademik sorumluluklarını engellememesini sağlar.

ACI antrenörleri mesleklerinin gerektirdiği nitelik ve özelliklere sahip olmalıdır.

Sporcu Öğrencilerden Beklentiler

ACI’da tüm öğrencilerden okulun kural ve yönetmeliklerine uymaları beklenir. Okul yılı başında veli ve öğrencilere bu konuda tüm bilgileri içeren Veli ve Öğrenci Elkitabı dağıtılır. Tüm ACI sporcuları sadece kendilerini değil, aile, okul ve toplumu da temsil ederler. Sporculardan saha içinde ve dışında, ve okul içinde ve dışında sportmenlik standartlarına uygun ve kabul edilebilir davranışlar içinde olmaları beklenir. Bu standartlara uyulmaması aşağıdaki sonuçları doğurur:

· Bir oyundan/müsabakadan çıkarılan bir sporcu en az bir sonraki müsabakaya katılamaz. Antrenör, müdür yardımcısı ve okul müdürü durumu değerlendirerek sporcunun tekrar ne zaman oynayacağına karar verir.

· Okuldan uzaklaştırılan bir sporcu bir sonraki müsabakada oynayamaz. Bir spor sezonunda ikinci defa okuldan uzaklaştırılan öğrenci takımdan çıkarılabilir.

· Takım antrenörü tarafından konulan takım kurallarına uymayan bir sporcu takımdan uzaklaştırılabilir veya çıkarılabilir.

· Bir sporcu antreman veya müsabakalarda takım arkadaşları, rakip takım oyuncuları, müsabaka yetkilileri veya seyircilerle hiç bir şekilde çekişmeye giremez (sözlü veya fiziki). Böyle bir durumda, antrenör, müdür yardımcısı ve okul müdürü durumu değerlendirerek sporcuya verilecek cezaya karar verir.

· Bir sporcunun bir büyüğüne veya okul arkadaşına karşı saygısızlığı hoş görülemez. Buna tüm okul personeli (öğretmen, idareci, bina sorumlusu, yemekhane personeli ve vekaleten görevliler) dahildir. Tüm sporcular okulda öğrencilere model oduklarının bilincinde olmalı ve öyle davranmalıdır. Aksi davranışlar içinde bulunulması durumunda, antrenör, müdür yardımcısı ve okul müdürü durumu değerlendirerek sporcuya verilecek cezaya karar verir.

Ayrıca, ACI takımlarında oynayan öğrecilerin aşağıdaki standartları karşılaması beklenir:

1. Tüm müsabaka, antreman ve sportif seyahatlerde sporcu öğrenciler okulun tüm disiplin kurallarına ve yönetmeliklerine uymak zorundadır.

2. Sporcular sportif çalışmalar ve etkinlikler nedeniyle kaçırdıkları tüm okul çalışmalarını tamamlamak zorundadır.

3. Sporcular takıma üye oldukları sezon içinde bir spor okulu veya toplum hizmeti projesine katılmak zorundadır.

4. Tüm sporcular sezon sonu ödül törenine katılmak zorundadır. Sadece bu törene katılan sporcular sertifika, iğne, plaket, vb ödülleri alabilecektir. Tek istisna, tören öncesi sporcunun antrenöründen izin almış olmasıdır.

Veli ve sporcular, takımı ilgilendiren genel konularda antrenörlere geniş bir yetki ve otonomi tanındığının farkında olmalıdır. Buna liste seçimi, oyuna katılım, oynama süresi, spora yeni başlayan öğrencilerin seçimi, sporcuların tanınması ve ödül için önerilmesi dahildir.

Tüm bu amaç ve beklentilere hizmet etmesi amacıyla bir  "ACI Sporcu Öğrenci Kontratı ve Taahhütnamesi" düzenlenmiştir.

"ACI Sporcu Öğrenci Kontratı ve Taahhütnamesi"ne ulaşmak için lütfen tıklayınız.