Özel İzmir Amerikan Koleji’nde Fen Bilimleri derslerinin tamamı İngilizce’dir. Bilimin ayrılmaz bir parçası olan laboratuvar çalışmaları ve deneyler fen derslerinin önemli bir kısmını oluşturur. Müfredat dahilinde gerçekleşen laboratuvar çalışmalarının yanısıra, öğrencilerimiz, bilim proje kulüpleri ile, müfredat dışı konularda da araştırma yapmaya teşvik edilir ve çok yönlü bilimsel bakış açısı geliştirmeleri sağlanır. Öğrencilerimiz TÜBİTAK’ın ve çeşitli okulların ve üniversitelerin proje yarışmalarına katılarak, bilgilerini ve yeteneklerini değerlendirme şansı bulurlar. Yurtdışı üniversiteler ve uluslararası kurumların düzenlediği yarışmalar da okulumuzda uygulanmaktadır.Ayrıca, SEV’e bağlı Amerikan Okulları bünyesinde düzenlenen Fen Fuarı etkinliğinde, kardeş okul öğrencileri ile birlikte Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında eğlenceli ve eğitici projeler oluştururlar ve bu projeleri sergilerler.

Okulumuzdaki fen bilimleri laboratuvarları,  müfredat dahilindeki alanlarda yapılacak araştırmalar için yeterli donanıma sahiptir. Müfredat dışı alanlarda araştırma yapmak isteyen öğrencilerimiz, eğer gerekli olursa, İzmir’de bulunan devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler ile bağlantı kurarak laboratuvarlarını kullanabilir veya ilgili bölümleri ziyaret edebilirler.