Sanat Bölümümüz düzenlediği çeşitli etkinliklerle sanatı okul yaşantımızın vazgeçilmez unsurlarından biri haline getirmiştir.

Okulumuzda, 2008 yılından itibaren geleneksel olarak Lise 4 Veda Konseri yapılmaktadır. Lise 4 öğrencilerimiz 5 yıllık okul yaşantılarında yaptıkları çalışmalar ile son kez okulumuzun konser salonunda performans sergilerler.
2002 yılından itibaren Hazırlık, Lise 1, Lise 2, Lise 3 seviyelerindeki okul orkestralarımız yaptıkları çalışmaları yıl sonu konserlerinde sahnelerler.
Her yıl Aralık ayında Yeni Yıl Konserimiz, Klasik Müzik Orkestrası öğrencileri tarafından sergilenir.
2008 yılından itibaren düzenli olarak yıl sonu hazırlık korosu çalışmalarını sunar.
2008 yılından itibaren okulumuz bünyesinde bulunan hazırlık yatılı öğrencilerimiz için gitar ve piyano kursları verilmektedir.
Blake Kültür Merkezi'nde seviyelerin resim, grafik tasarım, fotoğraf ve seramik sergileri düzenlenmektedir.

Müzik Ödülleri:
  • 2012 yılından itibaren düzenlenen Vodafone Liselerarası Müzik Yarışması’na okulumuz düzenli olarak katılmaktadır.
    • 2012 yılında en iyi beste ve en iyi ikinci kız solist ödülü,
    • 2013 yılında en iyi ikinci beste ödülü,
    • 2014 yılında en iyi beste dalında üçüncülük ödülü alınmıştır. Yarışmanın yapılmaya başlandığı 2012 yılından beri 3 sene ardarda finale kalıp ödül alan Türkiye’deki tek okul olmanın gurununu yaşamaktayız.
  • 2010 yılından itibaren düzenlenen Sanremo Müzik Yarışması’nda okulumuz
    • 2010 yılında Jüri Özel Ödülü,
    • 2011 yılında ikincilik Ödülü,
    • 2014 yılında ikincilik ödülü alınmıştır.
  • 2013 yılında düzenlenen Mozart Piyano Yarışması'nda okulumuz 2013 Jüri Özel Ödülü'nü almıştır.

ACI Klasik Müzik Orkestrası ve Çok Sesli Korosu'nun Başarı ve Ödülleri:

•  2018 Yılında Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag’ta katıldığımız 8. Uluslararası Charm of Bohemia Müzik Festivali ve Yarışması'nda jüri tarafından yapılan genel oylamada tüm kategoriler arasında ACI Klasik Müzik Orkestramız 3.lük ödülü kazanmıştır.

• 2019 Yılında ACI Çoksesli Koromuz 5. İzmir Uluslararası Korolar Festivali'nde ‘Sololu Yapıt Yorumlamada Başarı Ödülü" kazanmıştır.

• 2019 Yılında Barselona'da katıldığımız ‘Mediterranean Legends Fiestalonia Milenio’ Müzik Festival ve Yarışması'nda tüm kategoriler arasında ACI Klasik Müzik Orkestramız Solo Piyano Dalında 1.lik ödülü; Klasik Müzik Orkestrası olarak  3.lük  ödülü ve ayrıca Genel Klasmanda’da Piyano Kategorisinde Genel 1.lik  ödülünü kazanmıştır.