SEV Amerikan Liseleri Sosyal Bilimler Fuarı

SAC, Üsküdar, Tarsus, İzmir Amerikan Kolejlerinin öğrencileri ve öğretmenleri aralarındaki etkileşimi güçlendirmek, öğrencilerin sosyal bilimlere ilgisini artırmak, bu alandaki bilimsel nitelikteki çalışmaları desteklemek amacıyla her yıl SEV Amerikan Liseleri arasında dönüşümlü olarak düzenlenir. Fuara katılmak isteyen öğrenciler bilimsel ölçütlere uygun projeler hazırlar ve etkinlik günü projelerinin sözlü olarak sunarlar. Projeler akademisyenler tarafından değerlendirilerek alanlarında en iyiler seçilir. Her katılımcıya sertifika verilir.

Düşün Yaz Türkiye Liseler Arası Felsefi Deneme Yazma Yarışması

Lise öğrencilerinin, felsefenin temel sorunları hakkında düşünebilmelerini, okuma, anlama ve yorumlayabilme becerisi kazanmalarını sağlayabilmeyi, teknolojiyi doğru amaçlar için kullanmayı özendirmeyi amaçlayan bu yarışma Felsefeciler Derneği ile birlikte bakanlık onayıyla yapılmaktadır.

Yarışma web üzerinden yürütülür. İlk iki aşamasında öğrenciler yazılarını online olarak yazarlar. Bu yazılar Jüri tarafından değerlendirilir. Finale kalan 25 öğrenci İzmir’e davet edilir ve okulumuz ev sahipliğinde final yarışması düzenlenir.

Ege Felsefe Platformu Etkinlikleri

EFP İzmir’de bulunan çeşitli okulların felsefe öğretmenleri tarafından oluşturulmuş bir çalışma platformudur. Temel amacı okullar arası etkinlikler düzenleyerek, felsefeye ilgi duyan öğrencileri bir araya getirmektir. 2000 yılından beri yapılan bu etkinliklere yaklaşık 40 okul katılmakta ve her yıl farklı okullarda 4 etkinlik yapılmaktadır. ACI Felsefe Kulübü EFP’nin aktif bir katılımcısıdır.

Felsefe Olimpiyatları

Uzun yıllar Felsefe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan okulumuz, Türkiye Felsefe Kurumu tarafından düzenlenen ulusal düzeydeki Felsefe Olimpiyatları Ege Bölgesi seçmelerine her yıl Felsefe Kulübümüzden seçilen bir öğrenciyle katılmaktadır. Olimpiyatlarda ilk 2 dereceyi alan öğrenciler ülkemizi Uluslararası Felsefe Olimpiyatlarında temsil etme hakkı kazanırlar.

Baltic Sea Philosophy Essay Event (BSPEE) Baltık Denizi Felsefe Deneme Yarışması

BM bünyesindeki UNESCO’nun Kardeş Okullar Ağı’nın Finlandiya şubesi, Finlandiya Felsefe Öğretmenleri Derneği ve Finlandiya Felsefe Topluluğu tarafından, Norveç Lise Felsefe Derneği’nin desteği ile ilk kez 2003 yılında düzenlemiş olan deneme yazma yarışmasına Düşün-Yaz felsefe kulübünün felsefeye ve yazmaya ilgi duyan öğrencileriyle katılmaktayız.

Dünya Felsefe Günü kapsamında düzenlenen Baltık Ülkeleri Deneme Yazma Yarışmasında katılımcı okullardan en fazla iki öğrenci ana dili dışındaki bir dille verilen alıntılardan birini seçerek bilgisayar ortamında yazar ve felsefe öğretmeni tarafından yazısı seçici kurula gönderilir.

Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları

Sınav dili İngilizce olan bu uluslararası organizasyon öğrencilerimizin coğrafya derslerinde öğrendikleri teorik bilgilerin pratikte kullanılmasını uluslararası bir platformda sergilemek, öğrencilerimizin diğer ülke öğrencileriyle kültürel anlamda etkileşmesini sağlamak ve dil becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak açısından oldukça önemli bir deneyimdir. Çeşitli elemelerden geçen Coğrafya Kulübü öğrencilerimiz Ulusal Takıma seçilerek Türkiye’yi uluslararası düzeyde temsil edebilirler. İzmir Amerikan Koleji öğrencileri 2018 yılından itibaren katıldığı bu organizasyonlda ulusal takıma girme becerisi göstererek Türkiye’yi uluslararası platformda başarıyla temsil etmiş ve çok sayıda madalya kazanmışlardır.

Sosyal Bilimler Başarı Ödülü

Sosyal Bilimler Bölümü her okul yılının sonunda başarı ödülleri vermektedir. Ödüller ve sahipleri bölüm öğretmenlerinin görüşleriyle belirlenmektedir. Lise 1, 2 ve 3 seviyesindeki ödüller öğrencilerimizin çalışmalarını destekleyici, ivme kazandırıcı niteliktedir. Lise 4 seviyesindeki ödüller ise lise öğreniminin bütünü göz önünde tutularak verilir. Sosyal Bilimler derslerinin tümünde -Tarih, Coğrafya, Din, Felsefe- sınıf içi performansları yüksek olan, çalışmalarında kaliteye, sürekliliğe, yaratıcılığa ve bilimselliğe yer veren öğrencilerimiz Sosyal Bilimler Başarı Ödülü kazanmayı hak ederler. Bu ödül yalnızca akademik başarı anlamına gelmez, akademik başarının etkinliklerle, davranış ve tutumlarla desteklenmesi gerekir.

Bölümümüz ayrıca Lise son sınıftan bir öğrenciyi, 2002 yılında kaybettiğimiz felsefe öğretmenimiz Duran Şimşek anısına başarı ödülü verir. Ödül için, felsefeye ilgi duyan, felsefi etkinliklere katılan, yaratıcı düşünebilme becerileri olan bir öğrenci seçilir.