Oryantasyon Programı: Okula yeni kaydolan ve yurtta kalacak Hazırlık öğrencileri, aileleriyle birlikte, okullar açılmadan önceki son hafta sonu oryantasyon programına katılır. Bu programın amacı öğrencilerin yatılı hayata ve İzmir’e  uyum sağlamaları için gerekli bilgilerin verilmesidir.

Sosyal Etkinlikler: Yatılı öğrencilerin eğitimlerini desteklemek, sosyalleşmelerini ve eğlenmelerini sağlamak için İzmir ve çevresindeki spor karşılaşmaları, konserler ve müzelere geziler düzenlenir.

Hafta Sonu Etkinlikleri: Genelde kampus dışında Cumartesi (üniversite dershane programı veya okulla ilgili sosyal servis projesi/kulüp faaliyeti olmayan öğrenciler için), bazen de Pazar öğleden sonra yapılır. Otobüsle çevre gezileri, yüzme, sinema, tiyatro, konser, müze ziyareti yaşlıları ziyaret, alışveriş gibi etkinliklerle öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan gelişirken yatılılık ruhunu da pekiştirirler.

Gece Etkinlikleri: Yatılı bölümde düzenlenen sinema geceleri ve özel toplantıları içerir.