Dünya standartlarında eğitim!

CIS (Council of International Schools-Uluslararası Okullar Konseyi), ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların, öngörülen kalitede eğitim verdiğini onaylayan, dünyaca tanınmış saygın bir kuruluştur. Konsey, üyesi olan okulları dünya standartlarında kalite kriterleri ile değerlendirir. Kriterlere uygun okullara Türkçe’de “denklik” olarak ifade edebileceğimiz “akreditasyon” belgesi verir.

Akreditasyon belgesinin alınması okullar için uzun ve emek yoğun bir çalışma gerektirir. ACI 1994 yılında eğitim kalitesinin uluslararası bir kuruluş tarafından belgelenmesi amacı ile o yıllardaki yetkili kuruluş olan Avrupa Okullar Konseyi (European Council of International Schools- ECIS)’e başvurdu ve Türkiye’nin akredite edilen ilk eğitim kurumu oldu. CIS’i eğitim dünyası için önemli kılan, kalite standardını yakalamayı değil sürekli hale getirmeyi hedef göstermesidir. ACI’nın akreditasyonu 2003, 2008 ve son olarak 2014 yıllarında CIS tarafından bu gözle tekrar değerlendirilip yenilendi.

CIS Akreditasyonu’nun Amacı Nedir?

• Okulun eğitim ve öğretimin tüm aşamalarında mükemmelliği hedeflemesini sağlar.

• Açık şekilde belirlenmiş hedefler ve standartlarla yüksek kaliteli bir eğitim-öğretim programını garanti altına alır.

• Okulun güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olup, sürekli gelişimle eksikleri tamamlamasını sağlar.

• Dünyadaki benzer okullarla karşılaştırarak, küresel ortamda kendini sınamasına olanak verir.